Inspiratiedag 2019

Maandag 8 april jl. organiseerden we onze jaarlijkse Inspiratiedag voor leerkrachten, ICC-ers en directie uit het primair onderwijs in Apeldoorn. 

 

De dag stond in het teken van techniek en de veranderingen en mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

 

Gastspreker Marinka Coupier vertelde in een inspirerende presentatie over de relatie tussen kunst en cultuur. Wil je hem nog eens nalezen? Download de keynote dan hier.

 

Daarna konden mensen in de verschillende Inspiratie Ateliers zelf actief bezig gaan met verschillende vormen van techniek. En wat hebben we in de pauze genoten van het zonnetje!

 

Dichter Lars van der Werff maakte ondertussen de prachtigste versjes voor de aanwezigen. Het was wederom een mooie editie van de inspiratiedag, we hopen jullie volgend jaar weer te zien (met jullie collega’s!)

Hieronder een mooie impressie van de dag, gemaakt door Job Kaihatu.

 

____________________________________________________________________________________

Maandag 8 april organiseert Cultuurwijzer weer de jaarlijkse Inspiratiedag voor het Primair Onderwijs.

 

Een dag voor leerkrachten, directeuren en icc-ers  om inspiratie op te doen op het gebied van cultuureducatie, ………. voor jullie dus!

 

Het thema van dit jaar: Kunst en Techniek.  Nieuwsgierig hoe een wereld eruit zou zien zonder techniek?

 

 

Wat gaan we doen:

Onze gastspreker Marinka Copier* zal de dag om 16.00 uur openen en vanuit dit thema een inspirerende lezing geven met aandacht voor de volgende vragen:

1 – Wat is de relatie tussen Kunst en Techniek?

2 – Hoe kan dit in praktijk worden gebracht op school?
3 – En welke rol speelt creativiteit hierbij?
* Onze gastspreker Marinka heeft veel ervaring op het gebied van toegepaste game-design op het snijvlak van kunst en techniek. Zij heeft zich bereid verklaard om met geïnteresseerden van gedachten te wisselen over de inbedding van techniek op school na afloop van de lezing. Het uitgangspunt is de visie van jullie eigen school. Heb je interesse? Geef het dan alsjeblieft aan bij je aanmelding! Bij voldoende geïnteresseerden zullen we een extra bijeenkomst voor jullie organiseren.

Na de lezing gaan jullie aan de slag bij de verschillende inspiratie ateliers die verzorgd worden door gepassioneerde cultuuraanbieders. De ateliers leveren ongetwijfeld ideeën, inzichten en stof tot nadenken op die jullie weer mee kunnen nemen naar de dagelijkse lessen.

We sluiten de dag traditioneel af met een heerlijke maaltijd en tussendoor zorgen wij natuurlijk ook voor een hapje en een drankje.

 

Nog een extra:

  • Op de afgelopen inspiratiedag was de aanwezigheid van dichter Lars van der Werff zo’n succes dat wij hem voor deze editie wederom gevraagd hebben. Lars is een dichter die als geen ander in staat is om persoonlijke versjes op maat te maken die je als tastbare herinnering mee kan nemen. Grijp dus je kans om een persoonlijk gedicht door hem te laten maken.

Hoe werkt het?

1: Bekijk de promotiefilm en meld je aan door een mail te sturen naar: inspiratiedag@gigant.nl. In deze mail vermeld je:

  • Je naam
  • Je school
  • Of je wel of niet mee eet

2: Zorg dat je op maandag 8 april om 15.30 uur bij Gigant bent.

3: Laat je verrassen door de verschillende “Inspiratie ateliers.”
4: Eet na afloop gezellig een hapje mee! (4 personen per school eten gratis. Daarboven rekenen wij € 12,50 p.p. incl. drankje)

Geïnspireerd? Meld je dan aan!

We hopen jullie te zien op 8 april as!