ICC-cursus

Cursus Interne Cultuur Coördinator Apeldoorn | Cultuurwijzer

 

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal” Albert Einstein

 

Dat cultuureducatie een essentieel onderdeel is van het curriculum van het primair onderwijs zal niemand betwisten. Met aandacht voor de ambachten, de 21e -eeuwse vaardigheden en de ontplooiingsmogelijkheden voor leerlingen is kunst en cultuur een waardevol segment van het curriculum. Met de cursus Interne Cultuur Coördinator die wij aanbieden geeft u kunst en cultuur de plek binnen uw school die het verdient!

 

Opzet

In 7 dagdelen leert u voor uw school of scholen een cultuurplan te schrijven en hier uitvoering aan te geven. Samen met zo’n 10 andere leerkrachten werkt u gedurende deze dagdelen samen. Tussen de bijeenkomsten door werkt u zelfstandig verder, waarbij u de hulp in kunt roepen van de docenten.  Naast de 24 contacturen moet u rekening houden met hetzelfde aantal uren voor studie en voorbereiding. Bij het volgen van alle bijeenkomsten en het opleveren van een cultuurplan ontvang je een landelijk geldend certificaat. De cursus wordt gegeven door Len Cornelissen en Anja Fasen beiden gecertificeerde icc-trainers.

 

Erkend

Sinds oktober 2015 is de cursus cultuur coördinator een erkende opleiding en gevalideerd door het lerarenregister. U kunt de cursus opvoeren als professionaliseringsactiviteit voor 50 registeruren (RUI).

 

Planning

De cursus gaat zeker van start in 2018. De planning wordt op een later moment bekend gemaakt.

 

Voor wie?

Voor leerkrachten met een affiniteit voor kunst en cultuur en de capaciteit om zowel beleidsmatig als pragmatisch aan het werk te zijn. ICC-er is geen functie maar een taak die u binnen school, of voor een aantal scholen uitvoert. De cultuur coördinator schrijft op basis van de schoolsituatie een cultuurplan en voert dit samen met de collega’s uit.

 

Kosten

De kosten voor deze cursus worden gedekt door de rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit. De uren voor het volgen van deze cursus komen voor rekening van uzelf of uw school.

 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Anja Fasen.