Inspiratiedag Cultuurwijzer – Meer Muziek in de Klas

Leerkrachten uit het PO in Apeldoorn zijn bij deze uitgenodigd voor de jaarlijkse Inspiratiedag op maandag 17 februari a.s.

Deze editie is bijzonder vanwege de samenwerking met Méér Muziek in de Klas. Je kent hen ongetwijfeld van o.a. de Lang Leve de Muziek Shows en Het Kerst Muziekgala. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs op de basisschool, zo ook voor de scholen in Apeldoorn. Onze inspiratiedag biedt een uitgelezen kans om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en vooral elkaar te inspireren!

 

De meesten zullen het ermee eens zijn dat muziek een vast onderdeel zou moeten zijn van het lesaanbod. Echter blijkt het geven van muziekonderwijs soms een uitdaging, waardoor het daadwerkelijk werken met muziek in de klas nog steeds een aandachtspunt is. Wij laten jullie daarom in een aantal inspirerende ateliers zien dat muziek dichter bij je staat dan je zou denken. Deze video geeft je ter inspiratie alvast een inkijkje in ‘Méér Muziek in de Klas’. Laat je verrassen!

 

De gastspreker van deze dag is Artur Jaschke. Hij heeft in 2018 met Erik Scherder en Henkjan Honing een groot onderzoek verricht naar het verband tussen muziekeducatie en het verbeteren van de leerprestaties van kinderen. Artur zal ons op inspirerende wijze meenemen in dit onderzoek. Meer informatie over Artur vind je op zijn website.

 

Zoals jullie van ons gewend zijn sluiten we de dag gezamenlijk af met een heerlijke maaltijd.

 

Dagprogramma: (wijzigingen voorbehouden)

15.30 – 16.00 uur:            inloop

16.00 – 17.00 uur:            plenaire sessie

17.15 – 18.00 uur:            Inspiratieatelier 1

18.15 – 19.00 uur:            Inspiratieatelier 2

19.00 – 19.20 uur:            Plenaire afsluiting Inspiratieateliers

19.30 – 21.00 uur:            Eten en gezellig samenzijn

 

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan met onderstaand formulier  aan voor onze inspiratiedag. Ben je directeur en wil je je aanmelden voor de brainstormsessie van de stuurgroep Meer Muziek in de Klas, meld je dan hier aan.

Aanmelden Inspiratiedag Cultuurwijzer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.