Brede Regeling Combinatiefunctie

De ‘Brede Regeling Combinatiefunctie’ die Cultuurwijzer ontvangt van de gemeente was voorheen verbonden aan de Brede School. Met het grotendeels wegvallen van de subsidie voor de Brede School wordt deze verbinding verbroken.

 

Cultuurwijzer gaat daarom een nieuwe werkwijze hanteren. Er zal nog steeds met CF-uren gewerkt worden en de scholen die voorheen verbonden waren aan de Brede School worden als eersten benaderd om hier gebruik van te maken. Reageren deze scholen echter niet voor 31 januari 2020, dan kunnen ook andere scholen gebruik gaan maken van deze regeling.

 

Het gaat om een bedrag van € 1900,- omgerekend 25 CF-uren per school. Dit is activiteitenbudget en kan ingezet worden voor lessen of workshops door vakdocenten, ondersteuning van leerkrachten en/of deskundigheidsbevordering op het gebied van cultuureducatie. Dit kan zowel binnen- als buitenschools.

 

Het kan niet ingezet worden voor de aanschaf van bijvoorbeeld een digitale lesmethode of verbruiksmaterialen, vandaar ook dat gerekend wordt met uren en niet met budget.

 

Enkele voorbeelden waarvoor de uren in 2019 zijn ingezet:

  • Een dansvoorstelling in GIGANT met leerlingen van het Web samen met leerlingen van Tim Koldenhof Producties en studenten van ArtEZ. De leerlingen van het Web hebben vooraf, onder schooltijd en naschools op inschrijving, danslessen gehad.
  • Ondersteuning door vakdocent Aad van der Waal van de muzikale voorstelling Peter en de Wolf door leerlingen van groep 5 en 6 van de Meester Lugtmeijerschool.
  • Combinatie van lessen Spark Video onder schooltijd als verwerking- en presentatiemiddel voor het project Voeding voor groep 5-8, coaching Spark Video voor leerkrachten en naschools een cursus Game Design op inschrijving door Studio Z.

 

De CF-uren zijn op veel manieren in te zetten en daarmee een mooie kans om cultuureducatie op uw school te versterken. Maak er vooral gebruik van! Een uitgebreid cultureel aanbod vind je op deze website.

 

Ben je geïnspireerd geraakt en zie je kansen voor jouw school, meld je dan aan vóór 31 januari 2020 door een mail te sturen naar Esther Husmans e.husmans@gigant.nl. Zij zal een gesprek met je plannen om met Cultuurwijzer een programma te maken.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susan Nieboer.

Dit zijn wij!
digitale media

Dit zijn wij!

In dit project ontdekken de kinderen op een bijzondere manier de omgeving van de (brede) school en laten ze zien wie en wat voor hen belangrijk is. Fotografie is hierbij het middel. …

Dansen rond de wereld
dans

Dansen rond de wereld

Een mix van verschillende dansstijlen: hiphop, modern en een werelddans waarin verschillende culturen voorbij komen. Voor jongens én meisjes!…

Maatwerk
beeldend
cultuur & erfgoed
dans

Maatwerk

In overleg kan er ook aanbod op maat gemaakt worden. Daarnaast kan een samenhangend cultureel programma samengesteld worden met de Combinatiefunctie-uren en het Cultuurmenu. …

Supertroep
beeldend

Supertroep

Met tape, touw, verf en een kunstenaar wordt een vuilniskunstcollectie gemaakt. Over (zwerf)afval en het hergebruik ervan…

Animaties maken
digitale media

Animaties maken

Om een animatiefilm te maken heb je een verhaal, personages en omgevingen nodig. Die bedenken en ontwerpen we samen. Je maakt gebruik van de iPads, animatiestudio’s en materialen….

Klei met toverkleuren
beeldend

Klei met toverkleuren

Wist je dat zo’n honderdvijftig jaar terug Apeldoorn een beroemde pottenbakkerij had met een glazuurmolen? Net als toen gaan we toveren met glazuurkleuren. Op een mooie vaas of een gekke bloempot….

Kinderkoor
muziek

Kinderkoor

Word jij er ook zo blij van als je zingt? Tijdens de lessen leer je je stem op een natuurlijke manier gebruiken, maar het belangrijkste is het genieten van samen muziek maken….

Peuterdans
dans

Peuterdans

Staat je peuter ook de hele dag te huppelen, te wiebelen en te springen? In deze lessen kan je samen met je kind dansen en bewegen. …

Theatervoorstelling Lekkerrr
theater

Theatervoorstelling Lekkerrr

De voorstelling biedt informatie over voeding en beweging en besteedt tegelijk aandacht aan
onderwerpen als zelfbeeld, zelfvertrouwen en vriendschap….

Schilderen als een kunstenaar
beeldend

Schilderen als een kunstenaar

Wat ga je maken, hoe zet je het op het doek en hoe meng je de kleur die jij wilt? Kunstschilder Stephan Peters weet het precies en helpt je daarbij. Het schilderij gaat mee naar huis….

Stof-fun
beeldend

Stof-fun

Je gaat stoffen ontwerpen met verschillende technieken zoals vilten en zeefdruk. Met deze stoffen, naald en draad of de naaimachine ga je iets maken …

Spelen met Muziek
muziek

Spelen met Muziek

Er komen verhalen, liedjes, spelletjes en instrumenten aan bod. Je maakt kennis met instrumenten en ritmes. Ook gaan we bewegen, zingen en luisteren. …

Gitaar
muziek

Gitaar

Je zult zien dat gitaar leren spelen makkelijker is dan je denkt en voor je het weet kan je al een leuke melodie spelen. Tijdens elke gitaarles staat het plezier van muziek maken voorop….

Fotografie
digitale media

Fotografie

Elke dag worden er enorm veel foto’s gemaakt met mobieltjes. Maar hoe maak je nou een echt goede foto van iets of iemand? Met fotograaf Niek Michel en een camera ga je daarmee aan de slag. …

Timmeren op wieltjes
beeldend

Timmeren op wieltjes

Voor kinderen die graag bezig zijn met hun handen, timmeren en het bouwen van dingen. In deze lessenreeks gaan de kinderen dingen maken die kunnen rijden, vliegen of gewoon fijn zijn om naar te kijken…