Cultuurmenu Dans

Dit schooljaar zijn de deelnemende scholen aan het Cultuurmenu Dans: Eendracht, Eloy, Heuvellaan, KWS en Rietendak.

 

Culturele partner: Tim Koldenhof Producties

Groep 1-2 Sprook

Sprook is een dansproject voor de jongste leerlingen gebaseerd op een aantal sprookjes. De leerlingen dansen als prinsjes, prinsesjes, kikkers, feeën, kabouters, slangen, heksen, etc. En ze gaan naar een echte dansvoorstelling over sprookjes in het theater van GIGANT.
Er is een docentenhandleiding met daarin informatie over welke sprookjes in de voorstelling aan bod komen. Natuurlijk ook tips om met de kinderen tijdens de gymles al dansend met het project bezig te zijn.

Groep 3-4 ZieZoo

De kinderen houden zich bezig met de bewegingen van dieren. Olifanten lopen groot en zwaar, vogels hebben vleugels en kunnen vliegen, apen doen altijd gek, dolfijnen golven door het water, paarden galopperen, slangen kronkelen……
Ter voorbereiding op de dansles bij Tim Koldenhof worden de bewegingen op school geoefend. Het project wordt afgesloten met een dansvoorstelling door docenten en leerlingen van Tim Koldenhof Producties in het Theater van GIGANT.

Groep 5-7 Dans toen en nu

Via de laatste muziekclips maken kinderen van nu kennis met de nieuwste danstrends. Maar is die dans altijd wel zo nieuw? Veel dansstijlen zijn terug te leiden tot oudere dansrages, zoals de rock ’n roll, de disco en bijvoorbeeld capoeira, Afrikaanse dans of salsa. Via een lesbrief en muziek maken de leerlingen kennis met verschillende muziek- en dansstijlen. De leerlingen brengen vervolgens een bezoek aan de dansstudio van Tim Koldenhof Producties en krijgen daar in verschillende groepen een dansworkshop. Aan het eind van de workshop presenteren ze de geleerde dansvorm in de schijnwerpers aan hun medeleerlingen. In het Theater van GIGANT wordt het project afgesloten met een dansvoorstelling.

Groep 7/8 Musicaldans

Leerlingen komen naar naar Tim Koldenhof Producties voor een dansworkshop ‘Choreografie’. De kinderen krijgen in deze workshop verschillende danspassen aangereikt die een choreografie kunnen vormen. Ook gaan ze zelf aan de slag om een choreografie te maken.