Filmfestival voor Jonge Apeldoornse Filmmakers

8 juni | 16:00 – 20:00

Op 8 juni vindt de eerste editie van ons Festival voor Jonge Apeldoornse Filmmakers plaats. Dit filmfestival is voor alle Apeldoornse Filmmakers tussen de 12 en 18 jaar. Jonge Filmmakers kunnen een film insturen in één van de 5 categorieën: animatie, live action fictie, live action non-fictie, 1-minute movie en muziekclip.

De films worden beoordeeld door een professionele jury en de genomineerde films worden tijdens de Festivaldag vertoond in ons Filmtheater. Op die dag kunnen de deelnemers ook meedoen aan een masterclass filmmaken én worden de winnaars bekend gemaakt.

 

De Spelregels

 1. Deelnemers zijn in de leeftijd van 12 – 18 jaar
 2. Inschrijven voor deelname uiterlijk 25 april 2022
 3. Inzenden van de film uiterlijk 11 mei 2022
 4. De film duurt maximaal 10 minuten
 5. Films kunnen worden ingezonden in de volgende categorieën: – Animatie – Live action fictie – Live action non-fictie – 1-minute movie – muziekclip
 6. Tijdens de festivaldag worden er foto’s en videobeelden gemaakt. Als deelnemers niet willen dat deze beelden zichtbaar worden gepubliceerd, geven ze dit aan bij aanmelding.
 7. Aanmeldingen worden voor 25 april verstuurd en de film wordt voor 11 mei 2022 per mail (wetransfer) verstuurd naar filmfestival@gigant.nl – Film aanleveren in MP4 bestand – Vermeld titel van de film – Vermeld naam, leeftijd, leerjaar van alle crewmembers die bij de film betrokken zijn.
 8. Een vakjury bepaalt welke films worden toegelaten tot het festival.
 9. Deelnemers krijgen bericht als de inzending is afgewezen met uitleg waarom.

Festivaldag

 1. Alle geselecteerde films worden op de festivaldag vertoond.
 2. De genomineerden voor de prijzen presenteren hun film één keer.
 3. Aan het eind van de dag worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Een vakjury bepaalt de prijzen per categorie, de deelnemers bepalen de publieksprijs.
 4. Er wordt voor alle filmmakers een masterclass aangeboden op de festival dag. Informatie hierover volgt.