Het Kristalorkest deed mee aan het optreden van de grootste band van Gelderland

Op 17 mei 2021 werd Koningin Máxima 50 jaar. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas. Haar wens is nog meer kinderen laten genieten van muziekonderwijs. Zij ontving daarom in 2021 uit handen van de Gelderse gedeputeerde van cultuur Peter Drenth een Gelders muziekcadeau: de Doe Maar Mee Band. Sindsdien konden scholen zich aanmelden om deel te nemen aan dit unieke project dat muziekverenigingen, professionele musici en basisscholen verbindt. Dit heeft geresulteerd in de grootste samengestelde band van Gelderland die op 16 mei optraden bij Paleis Het Loo. De organisatie is in handen van Cultuur Oost en zij werken hiervoor nauw samen met de stichting Meer Muziek in de Klas.

De deelnemende basisscholen en muziekverenigingen repeteerden al weken in de klas, voor Apeldoorn deed het Kristalorkest mee. Dit orkest is samengesteld vanuit 4 scholen, t.w.: Het Kroonpad, De Zonnehoek, De Vliegenier en De Diamant. Het unieke van dit orkest is de samenstelling van 2 SO en 2 PO scholen. Het orkest is ooit opgericht met de wens om inclusie te bevorderen d.m.v. gezamenlijk muziek maken. Dit werd mogelijk gemaakt vanuit een projectsubsidie van Het Oranjefonds waar de Koning en Koningin beschermpaar van zijn. Het dan ook mooi dat met het meedoen aan dit optreden de cirkel weer rond is.

TV Gelderland heeft een korte reportage gemaakt van een repetitie op 21 april jl. van dit orkest. Deze registratie is hier te bekijken vanaf 5.10 min.

Spetterende finale

Na de repetities en lokale optredens gaven alle deelnemende basisscholen en muziekverenigingen (ruim 1000 leerlingen) samen met musici van Orkest De Ereprijs en Phion een concert bij Paleis Het Loo op maandag 16 mei om 13.45 uur. Burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts en de Gelderse Cultuur gedeputeerde Peter Drenth heetten de basisschoolleerlingen, muziekverenigingen, professionele musici en publiek van harte welkom bij de Koninklijke stallen van Paleis Het Loo. De Doe Maar Mee Band, de grootste band van Gelderland, bracht een heel gevarieerd repertoire ten gehore. Koningin Máxima kon helaas niet aanwezig zijn bij het concert. Daarom werd een uitgebreide registratie gemaakt van het optreden, die op een later moment wordt aangeboden aan de koningin.

Publiek

Meer informatie over de Doe Maar Mee Band: www.doemaarmeeband.nl.