Inspiratiedag

3 april 2023 | 15:30 – 20:00 uur

Hoe ga je om met het onvoorspelbare?

 

Inspirerende masterclass van Marcel van Herpen, lekker eten & drinken

Voor leerkrachten, directeuren en kunstvakdocenten in het primair onderwijs.

 

Maandag 3 april as. is het weer zover, dan staat de Inspiratiedag van Cultuurwijzer op het programma. Hopelijk hebben jullie de datum ook al in jullie agenda gezet. Het programma is anders dan de voorgaande jaren maar wat ons betreft zeer interessant.

 

Masterclass

Deze editie staat de middag in het teken van een Masterclass door de inspirerende spreker Marcel van Herpen. Hij geeft enthousiast interactieve lezingen, vanuit zijn brede kennis en praktijkervaringen weet hij zalen te boeien. ‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen’, een bekende quote van Marcel en dat vertaalt hij (ook) naar cultuureducatie.

 

Soms ben je de leraar/leider die je wilt zijn en soms ben je de leraar/leider die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen. En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties. In deze masterclass leer wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen én hoe je de verantwoordelijkheid neemt voor wat er speelt en hoe je dit kunt delen met je leerlingen. Dat zorgt ervoor dat de motivatie van kinderen toeneemt en de werkdruk van leraren afneemt. Tegelijk!

 

Muziekvoorstelling

Voorafgaand aan de Masterclass worden jullie meegenomen door muziekdocenten Manuela en Barbara. Zij spelen ter inspiratie een aantal liedjes uit de voorstelling die zij normaal doen voor de onderbouw.

 

Cabaretvoorstelling

We sluiten de middag af met “#Viral” Een voorstelling voor kinderen en jongeren van 10-18 jaar met als doel ze bewust te maken van hun digitale rechten. Met een flinke dosis cabaret en prikkels worden thema’s als gaming, cyberpesten en sexting op hilarische wijze onder handen genomen. Deze voorstelling wordt gespeeld door “Blauwe Vinkjes”. Dit duo kenmerkt zich door hun kritische blik op de actualiteit en bijbehorende omgangsnormen. Zij waren in 2021 winnaar van de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en tevens waren zij finalist van Cameretten 2021. Momenteel leggen zij de laatste hand aan hun avondvullend programma “DISCLAIMER” waarmee zij vanaf april in diverse theaters te zien zijn.

 


Programma

15.30-15.45 uur – Inloop

15.45-16.00 uur – Een gedeelte van de muziekvoorstelling door Manuela en Barbara

16.00-18.00 uur – Masterclass Marcel van Herpen

18.00-18.30 uur – Pauze

18.30-19.00 uur – Een deel uit de voorstelling #Viral door de Blauwe Vinkjes

19.00-20.00 uur – Afsluitend buffet en samenzijn bij ACEC


 

Aanmelden voor de inspiratiedag

Elk schoolteam kan zich aanmelden met 4 personen. Wil je extra personen meenemen, dan komen zij in eerste instantie op de wachtlijst. Aanmelden kan uiterlijk tot 24 maart via onderstaand aanmeldformulier.

Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plekken! Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Wij hopen jullie in groten getale te zien op 3 april zodat we ons na twee jaar weer kunnen onderdompelen in kunst en cultuur!!

 

Aanmeldformulier Inspiratiedag 2023

Naam(Vereist)
Geef vooraf je dieetwensen door, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.